Over mij

20615789_1427356540714593_199919040741224708_o (5)Mijn naam is Ria van der Pot en ik ben in 1961 in Den Haag geboren. In 1988 ben ik afgestudeerd als psycholoog waarna ik enige tijd in deze functie gewerkt heb. In mijn vrije tijd heb ik een aantal jaren bij Bureau Slachtofferhulp in Den Haag gewerkt en ben ik 15 jaar als vrijwilliger verbonden geweest aan de Zoetermeerse Egelopvang.
In 2002 kwamen Reiki en mijn Reiki master toevallig op mijn pad. Ach, wat is toeval? Ik was in die periode op zoek naar een Reiki master en op een feestje struikelde ik bijna over haar! Reiki en ik zijn een proces met elkaar aangegaan en sinds mijn 2e graad in 2003 heb ik altijd de behoefte gevoeld dit ook te willen delen met anderen, mensen en dieren.

Onze woning had voldoende ruimte om een behandelkamer in te richten en velen hebben sindsdien kunnen kennismaken met Reiki en de bijzondere werking van deze energie.

In het voorjaar van 2017 zijn wij verhuisd naar een prachtige locatie aan de rand van de bossen in het Nationaal Park Veluwezoom, waardoor het nu ook mogelijk is om bij goed weer een behandeling in de tuin te krijgen.

In het voorjaar van 2018 kwam ik via een workshop in contact met de opleiding Nederlands sjamanisme, gegeven door  Ilonka Heideveld van het Loosterveld . Sindsdien volg ik ook dit bijzondere pad. Alles is energie en alles is met elkaar verbonden!

Usui Mikao, Chujiro Hayashi, mevrouw Hawaya Takata en haar kleindochter Phyllis Lei Furomoto worden gezien als de vier grandmasters/ lineage bearers van het Usui System of Natural Healing. Johannes Reindl heeft, na haar overlijden, Phyllis Lei Furomoto in de zomer van 2019 opgevolgd als de nieuwe Grandmaster en Lineage bearer in Usui Shiki Ryoho.

Via deze afstammingslijn, via master op master, werd ik door míjn Reiki master, Rebecca Bredenhof, ingewijd. Een stap die in in vijf seconden is op te schrijven, maar waar bij mij een heel proces aan vooraf is gegaan. En na deze inwijdingen begon het eigenlijk pas echt.. Het pad van Reiki is soms bijzonder grillig, een bijzondere ‘klim’, maar met een geweldig uitzicht. Met grote waardering en respect bedank ik hen voor het geschenk van Reiki.

Cedric van der Pot en Robbert Verbeek, mijn leraren bij het creëren van deze website, bedank ik voor hun tijd, creativiteit, inspanning en geduld!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s