Reiki bij dieren

Dieren weten meestal precies waar, hoe en hoe lang zij behandeld willen worden. Soms hebben ze er gewoon helemaal geen zin in, willen hun dierendingen doen en ook dat is goed. In het werken met dieren blijft deze mogelijkheid altijd aanwezig. Bovendien voelen zij in het algemeen aan  dat er iets staat te gebeuren wat men hen te maken heeft. Iedereen die wel eens met zijn of haar huisdier naar de dierenarts is geweest, is waarschijnlijk bekend met dit fenomeen.

WP_20141012_008

Een fysieke Reiki behandeling bij een dier doe ik altijd bij het dier thuis, zodat het in zijn vertrouwde omgeving is.

Bij dieren is het vaak niet mogelijk alle handposities toe te passen. Het duurt hen te lang of ze hebben een voor- of afkeur voor een bepaalde houding. Tijdens de behandeling ‘scan’ ik daarom met mijn handen waar Reiki nodig is. Voor mij voelen deze plekken kouder aan en ik kies er voor deze locaties eerst te behandelen. Hierna volgen de ‘minder urgente’ locaties. Mocht een dier een fysieke behandeling toch geen goed idee vinden, kan ik hem ook ‘op afstand’ behandelen, gewoon terwijl ik naast hem zit. Het gebeurt ook wel dat andere aanwezige huisdieren dan het dier dat behandeld wordt, om Reiki vragen. En dat kan ik nooit weigeren….

De afstandsbehandeling is daarom bij dieren eigenlijk een ideale vorm van Reiki geven, omdat hierbij het gehele lichaam behandeld kan worden.  Bovendien is de afstand in kilometers onbelangrijk, want Reiki kan wereldwijd toegepast worden. Nog een voordeel: er komt geen vreemd persoon in hun huis, die hen vervolgens ook nog gaat aanraken. Mijn ervaring is dat zij de energie in de regel heel goed aanvoelen.  Vaak kiezen zij ervoor om voor de duur van de behandeling te gaan slapen. Reiki gaat nooit over de vrije wil heen, mocht een dier geen Reiki willen ontvangen, dan komt het ook niet aan.

Ik geef alleen afstandsbehandelingen op verzoek van de menselijke huisgenootjes dan wel verzorgers. Ik vind het prettig hierbij, indien mogelijk, met een foto van het dier te werken. Voor Reiki maakt het geen verschil, maar mij helpt het beter af te stemmen. Na de behandeling is er altijd feedback per mail, een korte beschrijving van de behandeling vanuit mijn perspectief.

Ervaring heb ik tot nu toe vooral in het behandelen van katten, honden, paarden, kleine huisdieren en egels. Ook Reiki bij vissen is mogelijk. De energie van Reiki ondersteunt altijd het zelf helend vermogen van het dier, werkt stress- en pijn verminderend en bevordert eetlust en een gezonde slaap. Ik stel echter geen diagnose, dus een behandeling mag nooit een bezoek aan een dierenarts vervangen.

IMG_20150201_205159

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s