Reiki bij dieren

Dieren weten bij fysieke behandelingen vaak precies waar, hoe en hoe lang zij behandeld willen worden. Soms hebben ze er gewoon helemaal geen zin in, willen hun dierendingen doen en ook dat is goed.

In het werken met dieren blijft deze mogelijkheid altijd aanwezig en hun autonomie wordt door mij gerespecteerd: het dier bepaalt, het dier leidt. 

WP_20141012_008

Toch heb ik sinds kort  besloten om geen fysieke behandelingen meer te geven bij dieren thuis. Voortschrijdend inzicht tijdens de afgelopen periode van fysiek afstand bewaren!

De afstandsbehandeling blijkt bij dieren eigenlijk een ideale vorm om Reiki te geven, omdat hierbij ook alle lichaamsposities behandeld kunnen worden.  De afstand in kilometers is onbelangrijk, want Reiki kan wereldwijd toegepast worden. Bijkomend voordeel is dat er geen vreemd persoon in hun huis komt, die hen vervolgens ook nog gaat aanraken. Mijn ervaring is dat zij de energie in de regel heel goed aanvoelen. Mocht een dier geen Reiki willen ontvangen, dan komt het ook niet aan, Reiki gaat nooit over de vrije wil heen.

Ik geef alleen afstandsbehandelingen op verzoek van de menselijke huisgenootjes dan wel verzorgers. Ik vind het prettig hierbij met een foto van het dier te werken. Voor Reiki maakt het geen verschil, maar mij helpt het beter af te stemmen. Na de behandeling is er altijd feedback per mail, een korte beschrijving van de behandeling vanuit mijn perspectief. 

Ervaring heb ik tot nu toe vooral in het behandelen van katten, honden, paarden, kleine huisdieren en egels. Ook Reiki bij vissen is mogelijk. De energie van Reiki ondersteunt altijd het zelf helend vermogen van het dier, werkt stress- en pijn verminderend en bevordert eetlust en een gezonde slaap. Ik stel echter geen diagnose, dus een behandeling mag nooit een bezoek aan een dierenarts vervangen.

IMG_20150201_205159

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s