Hoe werk ik?

Ieder mens heeft zijn of haar eigen reden om een behandeling te willen ervaren. Dit kunnen fysieke of emotionele klachten zijn, maar ook nieuwsgierigheid of de behoefte om een keer heerlijk te ontspannen.

Wanneer je voor een volledige fysieke behandeling mijn praktijk bezoekt, ga je op een speciale behandeltafel liggen. Alle zaken die je op of aan het lichaam draagt en tijdens de behandeling ontspanning of comfort kunnen hinderen, kun je tijdelijk af- of uitdoen. Dit geldt zeker voor schoenen en bril, maar bijvoorbeeld ook voor een horloge, een riem, sleutelbossen, grote oorbellen of haar elastiekjes. En niet te vergeten je mobiele telefoon! Je houdt je kleding aan en misschien vindt je het wel prettig om onder een dekentje te liggen. Zo niet, dan kun je later hier altijd nog om vragen.
Reiki wordt goed ontvangen in stilte, maar een rustig achtergrondmuziekje kan altijd. Ook kun je gewoon praten of vragen stellen als je hier tijdens de behandeling behoefte aan hebt.

IMG_20171008_192116

 

Bij het begin van de behandeling lig je op je rug en leg ik mijn handen enige tijd op de bovenkant van je schouders. Hierdoor kan ik mij afstemmen op de energie en kun je wennen aan mijn handen op je lichaam. Mocht dit om welke reden ook wenselijk zijn, kan ik mijn handen tijdens de behandeling ook op korte afstand bóven je lichaam houden, voor Reiki maakt dit niet uit.
Vervolgens  begin ik met een aantal handposities op het hoofd, gevolgd door een ‘mental  healing’ indien gewenst. Een ‘mental healing’ is een eigenschap van de 2e graad, waardoor mentale/psychische processen extra ondersteuning krijgen.
Ik zit hierbij aan het hoofdeinde van de behandeltafel. Voor de handposities op de romp en knieën, verplaats ik mij naar de zijkant van de tafel. Elke positie komt overeen met een belangrijk orgaan of hersengebied en wordt gemiddeld drie tot vijf minuten aangehouden. Na de buikzijde volgen posities op de rugzijde. Wanneer liggen op de buik niet prettig voelt of niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij zwangerschap, kunnen deze posities ook bij zijligging behandeld worden.

Meestal laat ik mij leiden door wat mijn handen en de energie  aangeven wat betreft de duur en voel ik waar meer Reiki nodig is.
Tenslotte sluit ik de behandeling af door een aantal keer rustig en voorzichtig langs je wervelkolom te strijken.

Na een behandeling kun je in alle rust nagenieten en drinken we iets. Meestal staan we dan nog even stil bij de behandeling en is er ruimte om je ervaring te delen als je hier behoefte aan hebt, of vragen te stellen. Ook als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem dan gerust contact op.

 

IMG_20180606_201849

Indien het weer dit toestaat, is het ook mogelijk om in de tuin een behandeling te ontvangen. Een deel van de tuin is door beplanting enigszins afgeschermd van de rest, waardoor er een natuurlijke Reiki kamer is ontstaan.  Het geluid van vogeltjes op de achtergrond, de geur van bomen en heesters, de warmte van de zon en misschien een licht briesje maken deze ‘outdoor’ Reiki ervaring bijzonder.

Een gedachte over “Hoe werk ik?

  1. Wat een geweldige behandeling heb ik mogen ontvangen van Ria in een mooie landelijke omgeving. Wat is er nu niet heerlijker om op een zeer comfortabele Reiki bed-tafel te liggen met een spinnende kat op je benen die mee geniet van de behandeling. De Reiki werkte bij mij: het stroomde, mijn maag bleef borrelen ( dan doet Reiki goed zijn werk-;) Ik wilde niet meer van het bed af na de behandeling, zo loom was ik! Een heerlijk gevoel was dat!. Volgende keer in de tuin ? O ja, de behandeling werkte zo goed dat ik een half uur mij teruggetrokken heb op het kleinste kamertje met het opschrift Loslaten!
    Dank je wel, Ria! Ik hoop dat er nog veel mensen mogen genieten van jouw behandelingen, de ontvangst en de ontspannende omgeving!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s